Het project van de sponsorkinderen ontstond onder de bezieling van Roger Mermans, leerkracht talen op onze school. Al jaren sponsort onze school 14 Indische kinderen uit arme gezinnen in de streek van Mangalore. Het gaat om jongens en meisjes tussen de vier en de negentien jaar oud, die op onze financiële steun kunnen rekenen om hun studies te betalen. Deze jongeren kunnen zowel moslim, christen of hindoe zijn. Jongeren die gestudeerd hebben, vinden beter werk en zijn in staat om hun familie en vaak hun ganse dorp te ondersteunen. Wij onderhouden contact met een zuster Evangeline, de plaatselijke verantwoordelijke van de Vreugdezaaiers.

In februari 2007 zijn enkele leerlingen en leerkrachten op inleefreis geweest en hebben zij deze kinderen en hun gezin ontmoet. Ze zagen met eigen ogen dat het geld goed besteed werd en ze waren ontroerd door de immense dankbaarheid van hun "petekinderen".

In het derde jaar krijgen de leerlingen een lessenreeks rond India. Ze krijgen inzicht in de cultuur, de religie, de economische situatie van dat land. Leerlingen krijgen ook concrete informatie over de sponsorkinderen: samenstelling van het gezin, werk van moeder en vader, rapporten van de kinderen, brieven, foto's en tekeningen van de Indische kinderen.
Op vrijdag 24/4 gaan onze leerlingen dan op sponsortocht, ze wandelen 10 kilometer of ze fietsen 30 kilometer en laten zich voor hun inspanningen betalen. Het geld dat ze bij elkaar brengen, komt uiteraard volledig ten goede aan de sponsorkinderen.

Wij geloven dat onze leerlingen door de informatie die ze krijgen en door hun persoonlijke inzet een beter en breder wereldbeeld krijgen en ondervinden wat echte solidariteit betekent.